Financieel fit

Geld is een belangrijk onderdeel in het leven. Naast dat we vaak kijken hoe duur een product is, is het ook belangrijk om bewust te zijn van hoe onze financiële keuzes de wereld om ons heen beïnvloeden. In dit artikel lees je hoe je bewuster met je geld om kunt gaan.

Tips en tools voor een duurzamere portemonnee

Je kunt veel doen om minder geld uit te geven en een betere impact achter te laten op de wereld en het milieu.

Banner

Meer energie voor minder geld?

De energierekeningen kunnen hoog oplopen tegenwoordig. Om de kosten wat te drukken én duurzamer te wonen, is het handig om te weten wat je kunt doen om je woning energiezuiniger te maken en waarop je kosten kunt besparen.

Doe de verbetercheck

Banner

Too Good To Go

Eten en drinken voor een prikkie én voedselverspilling voorkomen? Deze twee vliegen raak je in één klap door Too Good To Go te bestellen. Voor een voordelige prijs kun je bij verschillende voedselketens een pakket bestellen met overgebleven eten, zodat het niet weg te hoeft worden gegooid!

Download de Too Good To Go app

Banner

Sluit je aan bij een groene bank

Er zijn veel verschillende banken. Sommigen daarvan ondersteunen duurzame projecten, om zo mee te werken aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Dit zijn 17 werelddoelen voor 2030 om de wereld te verbeteren. Er zijn banken in Nederland die deze doelen steunen, door huizen te vergroenen of te investeren in het onderhouden van natuurgebieden. Zo kun je met jouw spaargeld bijdragen aan een betere wereld!

Zie hoe elke bank scoort op duurzaamheid

In een wereld waar de kosten blijven stijgen, is bewust omgaan met geld essentieel. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om te besparen en je financiële situatie te verbeteren, zonder drastische veranderingen in je levensstijl. In dit artikel delen we eenvoudige dagelijkse gewoonten die je helpen om geld te besparen.

Geld besparen in het dagelijks leven

Beheers impulsaankopen

Impulsaankopen kunnen een flinke aanslag op je budget zijn. Stel een regel in om grote aankopen pas na bijvoorbeeld een week te overwegen. Dit geeft u tijd om te bepalen of het item echt noodzakelijk is of slechts een impulsieve wens.

Image

Vergelijk prijzen en zoek naar kortingen

Of u nu boodschappen doet of een nieuwe gadget wilt kopen, vergelijk prijzen voordat u iets aanschaft. Gebruik apps en websites om de beste deals en kortingen te vinden en bespaar geld op uw dagelijkse aankopen.

Image

Minimaliseer vaste lasten

Ga kritisch kijken naar uw maandelijkse vaste lasten, zoals abonnementen en lidmaatschappen. Als u bepaalde diensten niet vaak gebruikt, overweeg dan om ze te annuleren of te downgraden naar een goedkopere optie.

Image

Maak lijstjes

Maak lijstjes met spullen die je de komende maand echt nodig hebt. En geef jezelf een budget van hoeveel je per week mag uitgeven. Ga je naar de supermarkt voor het avondeten: hetzelfde verhaal. Maak een boodschappenlijstje. Als je zonder lijstje de supermarkt in gaat, gooi je het winkelmandje voller.

Image

Investeer in uw kennis

Zorg ervoor dat je voortdurend leert over persoonlijke financiën en investeringen. Boeken, podcasts en online cursussen kunnen je helpen om betere financiële beslissingen te nemen en je geld effectiever te laten groeien.

Image

Zo krijg je nog meer grip op je geld

Bepaal wat jij uit wil geven aan bijvoorbeeld kleding, uiteten gaan, vakanties etc. Houd je uitgaven bij. Daarmee voorkom je plotselinge uitgaven waar je later spijt van kunt krijgen.

Banner

Maak gebruik van de BufferBerekenaar

Bereken je buffer

Er zijn dus genoeg manieren om geld te besparen in het dagelijks leven. Profiteer van deze handige tips, want ze kunnen je een stuk op weg helpen naar een financieel fit leven.

Financiële fit zijn is iets waar veel mensen naar streven, maar het kan soms moeilijk lijken om dit doel te bereiken. Er zijn echter zeker een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om je financiën op orde te krijgen en financieel fit te worden. In dit artikel bespreken we enkele van deze stappen.

Zo wordt jij financieel fit!

Een begroting is een essentieel hulpmiddel om je financiën op orde te krijgen. Het stelt je in staat om te begrijpen waar je geld naartoe gaat en waar je kunt besparen. Begin met het opschrijven van al je inkomsten en uitgaven. Zorg ervoor dat je een realistisch beeld hebt van je financiële situatie. Kijk hierbij ook naar het voorgaande jaar, zo krijg je snel een goed en realistisch overzicht.

Door deze stappen te volgen, kun je je financiële situatie verbeteren en een solide basis opbouwen voor de toekomst. Het vergt discipline en doorzettingsvermogen, maar het kan uiteindelijk resulteren in meer gemoedsrust en minder stress over geldzaken.