Thuiswerken

Lange werkdagen: we kunnen er niet omheen. Veel mensen zitten uren achter elkaar achter een bureau en lopen daardoor hoofd-, nek- en rugklachten op. We hopen dat je een (thuis)werkdag gemakkelijker kunt maken aan de hand van de inzichten die je hebt opgedaan tijdens de workshop (Thuis)Kantoor Syndroom. Is het een beetje weggezakt? Hierbij delen we nog wat tips!

Dit hebben we besproken:

Belangrijk om je lichamelijke klachten op tijd te herkennen en erkennen. Op die manier kun je preventief actie ondernemen en kun je verdere ontwikkeling van deze klachten voorkomen. Zo herken je klachten van het (thuis)kantoor syndroom:

  1. Stijf gevoel in de nek.
  2. Rugpijn.
  3. Hoofdpijn of migraine door belasting van de ogen.
  4. Last van polsen, armen en/of schouders.
  5. Last van benen en/of enkels.

Meer tips en tools!

Banner

Let op je lichaamshouding

Leer de basis of fris je geheugen op over de juiste ergonomische lichaamshoudingen. Op die manier voorkom je dat je lichamelijke klachten krijgt!

Bekijk de video

Banner

Beweegschema voor houvast

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een handig schema gemaakt dat houvast kan bieden op (thuis)werkdagen. Ga bijvoorbeeld even stretchen of bel staand.

Download het beweegschema

Banner

Ga er in je pauze even op uit

Breek de dag door tijdens je lunchpauze een wandeling te maken. Door te wandelen, zorg je ervoor dat er meer zuurstof in het lichaam komt, dat je soepeler kunt bewegen en dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Een perfecte manier om het (thuis)kantoor syndroom tegen te gaan!

Download de Ommetje-app

Banner

Stel je bureaustoel goed in

Als je veel lange dagen achter een bureau werkt, is het aan te raden om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Deze kun je op persoonlijke wijze instellen, zodat jij precies de juiste lichaamshouding aan kunt houden. Echter kan zo’n bureaustoel best ingewikkeld zijn, dus bekijk vooral deze video om erachter te komen hoe het werkt!

Bekijk de video

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen en weet je nu nog beter het (thuis)kantoor syndroom te bestrijden. Zorg goed voor jezelf, ook op een lange (thuis)werkdag!