Stoelmassage

Het leven is druk, druk, druk… maar gelukkig kwam de stoelmassage om de hoek kijken! Heb je genoten van deze ontspannende sessie? De stoelmassage doet de mens veel goeds en daarom is het erg waardevol. Nu is het nog de kunst om dit fijne gevoel vast te houden. Wij vertellen je hoe je dit kunt doen!

Genoten?

  • Je hebt vast wel gemerkt dat je minder last hebt van stijve spieren en juist soepeler kunt bewegen. De stoelmassage heeft er namelijk voor gezorgd dat het bloed in je hele lichaam gaat stromen en dat maakt de spieren losser.
  • Tijdens de stoelmassage heb je je hoofd even leeg kunnen maken, waardoor je heerlijk tot rust kon komen. Deze ontspanning heeft je de ruimte gegeven om beter te kunnen concentreren, productiever te werken en tot creatievere oplossingen te komen.
  • Had je eerst veel spanning in je lichaam? Die spanning is er nu uit gemasseerd! Daardoor zul je ook minder vaak tot geen last meer hebben van hoofdpijn.

Houd het vast

Nee, niet de spanning in je lichaam, maar het ontspannen gevoel! Ondanks dat je niet meer in de massagestoel zit, kun je nog genoeg dingen doen om dit fijne gevoel vast te houden en stress te verlagen op kantoor.

Beweeg voldoende

Je hoeft echt niet per se een workout te doen, met wandelen kom je ook al heel ver! Zeker wanneer je een zittend beroep hebt, kan het lastig zijn om de tijd te vinden om genoeg te bewegen. Zie daarom 8.000 stappen per dag als een richtlijn. Maak bijvoorbeeld een wandeling na de lunch of loop even een rondje wanneer je ’s middags inkakt.

Image

Organiseer je werkplek

Een vol bureau kan je erg afleiden van je werk en kan ook meespelen in de hoeveelheid stress die je hebt. Het is daarom belangrijk dat je zorgt voor een opgeruimd bureau, zodat je geen onnodige stress krijgt van je drukke omgeving. Een opgeruimd bureau zorgt voor meer rust in je hoofd!

Image

Geef aandacht aan je sociale omgeving

Werk staat misschien voorop, maar gezelligheid met je collega’s is ook erg belangrijk! Als de sfeer altijd heel serieus is, kan dit mogelijk gespannen overkomen. Als je soms eens een informeler gesprek of een vrijdagmiddagborrel organiseert met collega’s, werk je aan een gezellige (en vooral ontspannen) sfeer!

Image

Drink water voordat je gaat slapen

Het is natuurlijk sowieso al erg goed voor je om dagelijks 1.5 tot 2 liter water te drinken, maar heb je al eens nagedacht op welk moment je dat drinkt? Als je voor het slapengaan water drinkt, zorgt dit voor meer balans van de spieren en energie. Je lichaam kan dan goed ontspannen, waardoor je lekker slaapt en uitgerust wakker wordt.

Image
Banner

Ontspan door geluid tijdens je werk

Stress verlichten én ontspannen terwijl je aan het werk bent? Dat kan door te luisteren naar hersengolven! Lees hier meer over wat hersengolven doen en welke categorieën er zijn. Voor de meeste mensen zijn Alfa- en Bèta-golven het fijnst om naar te luisteren wanneer ze aan het werk zijn. Door hier tijdens het werk naar te luisteren, kom je in een staat van ontspanning en concentratie.

Luister naar Alfa-golven

Banner

Soepele spieren vanuit je stoel

Werk je lange dagen op kantoor, let dan op je zithouding. Een slechte zithouding kan lijden tot last en stijfheid van de spieren. Om je spieren wat soepeler te maken, is het aan te raden om regelmatig even te bewegen. Kleine oefeningen achter je bureau zijn daarvoor al genoeg!

Doe deze oefeningen

Banner

Stress tegengaan door je ademhaling

Door te letten op een stabiele en langzame ademhaling, kan je lichaam goed ontspannen. Je voelt je hierdoor rustiger en helderder in je hoofd. Doe ademhalingsoefeningen: adem rustig in, rustig uit en houd je adem vast. Als je niet weet waar je moet beginnen, kun je ondersteuning vinden aan de hand van een video.

Doe deze ademhalingsoefening

Hopelijk lukt het je om deze tips mee te nemen in het dagelijks leven, want zo houd je dat stoelmassage-gevoel vast!