Workshops

Op 16 april vond bij Kiwa de workshop (Thuis)kantoor Syndroom plaats. Ben jij benieuwd welke tips en tricks in deze workshop zijn besproken? Kijk de workshop dan vooral terug!

Onderwerpen die tijdens deze workshop centraal staan zijn de gevolgen van teveel zitten, je werkplek goed inrichten en meer beweging brengen in je (werk)dag. Kom vooral wat vaker van die stoel/bank af, want zitten is het nieuwe roken! Terugkijken kan tot en met 5 mei.

Veel kijkplezier!

Hoe ga jij aan de slag met de tips uit de workshop?

Vorige vond bij Omgevingsdienst Midden- Holland de workshop Omgaan met de Overgang plaats, in het thema van de Week van de Overgang.

Benieuwd welke onderwerpen ter sprake zijn gekomen? Via deze pagina kijk jij de workshop terug en kun je alle tips toch meepakken. Terugkijken kan tot en met 28 april.

Veel kijkplezier!

Hoe ga jij aan de slag met de tips uit de workshop?

Het maakt niet uit hoe intensief je beweegt, als je maar beweegt. Dit is het belangrijkste wat we je hoopten mee te geven met de workshop Imortance of Exercise. Wil jij de workshop terugkijken? Je vindt hem hieronder!

 

Hoe ga jij de tips uit de workshop oppakken om meer beweging in je dag te brengen?

Fouten maken mag, maar je moet wel weten welke soorten fouten er zijn en hoe je ermee om moet gaan. Van de simpele fouten die je moet voorkomen tot de complexe fouten waar je iets aan moet doen. De intelligente fouten geven je de kans om te leren en te ontdekken. We laten zien waarom we het moeilijk vinden om fouten toe te geven en hoe de omgeving een positieve invloed kan hebben. Psychologische veiligheid is een voorwaarde binnen organisaties die willen groeien, innoveren en leren. Je durven uitspreken of juist de ruimte geven aan anderen. Dan leer je echt van fouten maken.

Meld je aan voor de sessie!

Ik meld mij aan voor:

Naam
Tijdens de Week van de Overgang  (8-12 april) organiseren we de workshop Omgaan met de Overgang. Je leert alles over de overgang, het gesprek aangaan en het verbreken van het taboe. Hiermee is de workshop niet alleen relevant voor vrouwen in deze fase, maar voor iedereen! Wees een fijne collega, door samen over het onderwerp te praten.

De workshop gaat kort in op de symptomen die horen bij de overgang, maar focust zich vervolgens vooral op hoe hiermee om te gaan op de werkvloer. Voor de vrouw EN de collega’s.

Meld je aan voor de sessie!

Ik meld mij aan voor:

Naam
Na de sessie met kickboxer Levi Rigters heb je je ogen kunnen openen op het gebied van omgaan met tegenslagen en het vieren van successen. In dit artikel nemen we je hier nog een keer in mee.

Ter herhaling

In de basis zijn er zeven copingstijlen, dit zijn manieren waarop je om kunt gaan met een tegenslag:

 1. Vermijding
  Je doet alsof er niks aan de hand is en je doet dan ook niks aan het probleem.
 2. Negatief reactiepatroon
  Je voelt je machteloos, twijfelt aan jezelf of piekert over de situatie.
 3. Afleiding
  Je gaat iets anders doen om jezelf af te leiden van de situatie.
 4. Emoties delen
  Je deelt je emoties met je omgeving om je eigen emotionele last te verkleinen.
 5. Sociale steun zoeken
  Je vraagt om hulp of advies bij mensen in je omgeving.
 6. Positieve herinterpretatie
  Je stelt jezelf gerust en probeert de positieve kanten van de tegenslag te zien.
 7. Actieve probleemoplossing
  Je lost te situatie zo snel mogelijk op.

Tips en tools “to be like” Levi Rigters

Banner

Raak geïnspireerd

Wees je ervan bewust dat zelfs zo’n ster als Levi Rigters wel eens tegenslagen ervaart. Hij praat er nog eens over in deze video.

Bekijk de video

Banner

Beter omgaan met prestatiedruk

Zoals al eerder beschreven in dit artikel, is het belangrijk om een balans te hebben tussen lichaam en geest om goed te presteren onder druk. Mediteer om echt tot rust te komen, dit kan helpen om te ontspannen en minder stress te ervaren op het moment waarop je moet presteren. Mediteren kan onder begeleiding van de app Headspace.

Download de app

Banner

Blijf gefocust met de Pomodoro techniek

Behoud een goede focus terwijl je aan je doelen werkt. Door 25 minuten hard te werken en daarna 5 minuten pauze te nemen, kom je in een vorm van concentratie waardoor jij je doelen kunt behalen!

Gebruik de Pomodoro techniek

Hopelijk helpen de inzichten van de sessie met Levi Rigters en dit artikel je om ook ‘A Champion’s Mindset’ te krijgen. Zo box jij jezelf succesvol het leven door!