December: de maand van feesten, gezelligheid en heerlijk eten. Maar het is ook de maand waarin het soms moeilijk kan zijn om gezonde keuzes te maken. Hoe kun je genieten van al het lekkers en tegelijkertijd gezond blijven? Wij geven je zeven tips om bewust door december te komen.

Plan fysieke activiteiten met je dierbaren

Organiseer actieve uitjes met dierbaren, zoals schaatsen, wandelen, gezelschapsspellen spelen en nieuwe sporten uitproberen. Samen bewegen versterkt de band tussen jullie en maakt alles een stuk leuker! Lees hier het artikel over bewegingsvolle uitjes.

Image

Kies voor gezonde drankopties

Beperk alcohol en kies gezondere opties zoals smoothies of (bruisend) water met vers citrussap. Deze kunnen net zo feestelijk zijn.

Image

Zorg voor een gezonde slaaproutine

Behoud een vaste slaaproutine, essentieel voor ons immuunsysteem en gezondheid. Ontspan ’s avonds, vermijd schermen en zorg voor een comfortabele slaapomgeving. Lees meer over het belang van slaap in dit artikel.

Image

Vrijwilligerswerk voor een warm hart

December is ook de maand van geven. Probeer wat tijd aan vrijwilligerswerk te besteden. Door iets terug te geven aan de gemeenschap help je niet alleen anderen, maar zul je ook een gevoel van voldoening ervaren.

Image

Experimenteer met gezonde recepten

Probeer nieuwe gerechten deze feestdagen: kleurrijke salades, geroosterde groenten met exotische kruiden en gezonde desserts zoals fruit met pure chocolade. Creatief koken is lekker én gezond.

Image

Prioriteer zelfzorg

Tijdens alle festiviteiten kun je zelfzorg soms vergeten. Plan de tijd voor jezelf, of het nu gaat om meditatie, een warm bad of gewoon een rustig moment. Zelfzorg is essentieel voor je mentale welzijn.

Image

Wees flexibel met uitzonderingen

Het is oké om soms af te wijken van je gezonde routine. Geniet van lekkernijen zonder schuldgevoel, het draait om balans. Wees vriendelijk voor jezelf en gun jezelf af en toe die minder gezonde traktaties.

Image
Banner

Mocktails

Met deze feestelijke mocktails van het Voedingscentrum proef je de magie van de feestdagen zonder een druppel alcohol.

Bekijk het hier

Banner

Kerstmenu 2023

Geniet van heerlijke kerstgerechten samengesteld door het Voedingscentrum!

Bekijk het hier

Banner

Vrijwilligerswerk

Klein gebaar, groot geluk.

Bekijk het hier

December hoeft geen strijd te zijn tussen genieten en gezond blijven. Met deze zeven tips kun je de feestdagen vieren in volle gezondheid en bewust genieten van elk moment.

Banner
Banner
icon-back-arrow Tips & inspiratie