Go with the flow, maar probeer er wel zoveel mogelijk een positieve flow van te maken! Positief in het leven staan brengt enorm veel voordelen met zich mee. In dit artikel zetten we deze voor je op een rijtje en geven we tips om in die positieve spiraal te komen.

Waarom een positieve spiraal zo belangrijk is

Goed voor de gezondheid

Ben je vaak positief, dan uit zich dat ook in jouw gezondheid. Fysiek en mentaal voel je je beter. Zo versterkt het bijvoorbeeld je immuunsysteem en word je minder snel ziek!

Image

Minder stress

Je hebt minder last van stress en je kunt er beter mee omgaan. Je kunt luchtiger nadenken over een stressvolle situatie en wat je eraan kunt doen, zonder jezelf helemaal gek te maken.

Image

Betere sociale contacten

Het verbetert de relaties met de mensen om je heen. Door jouw positieve energie, trek je namelijk ook sneller andere mensen aan met die energie, waardoor je de goede sfeer in je omgeving versterkt.

Image

Doelgericht

Aan energie en motivatie geen gebrek, want ook deze schieten door de lucht als jij optimistisch bent. Je zult eerder geneigd zijn om actie te ondernemen en je doelen na te streven.

Image

Meer zelfvertrouwen

Positiviteit geeft meer zelfvertrouwen omdat je eerder gelooft in je eigen vaardigheden, waardoor je ook betere prestaties levert.

Image

Bescherming mentale gezondheid

Ook voor de mentale gezondheid biedt positiviteit een uitkomst: het beschermt je eerder tegen angst en depressie. Je wordt zo minder snel beïnvloed door negatieve emoties.

Image

Jouw verwachting komt uit

Ben jij optimistisch of pessimistisch? Voel jij je momenteel goed en gezond of zit je misschien in een dipje? Tegenslagen zul je altijd houden, maar hoe je ermee omgaat is bepalend voor je humeur. Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen, maar focus op wat wél goed gaat. Dat is al stap 1!

Dit heeft te maken met de self-fulfilling prophecy. Dit houdt in simpele zin in dat je handelt naar wat je verwacht. Voorbeeldje: verwacht je dat je een deadline niet gaat halen, dan ga je je daar ook eerder naar gedragen. Verwacht je dat je een hele mooie presentatie neerzet, dan is de kans groter dat dat ook daadwerkelijk uitkomt. De rol van je mindset is daarbij dus erg groot!

Ups en downs horen erbij en zo ga je er beter mee om!

Soms, als je het gevoel hebt dat veel tegenzit of je in een negatieve sleur zit, zoek je daar een uitweg voor in negatief of ongezond gedrag. Dit biedt tijdelijke verlichting, maar is eigenlijk alleen maar afleiding en geen ontwikkeling. Probeer dit dus niet te doen!

Banner

Hoe gelukkig ben jij?

Hoe voel jij je op dit moment? Geef antwoord op een aantal stellingen en kom erachter hoe gelukkig jij daadwerkelijk bent.

Doe de test

Banner

Doe leuke dingen

Samen met mensen die je dierbaar zijn leuke dingen doen, dat geeft pas veel positieve energie! Doe inspiratie op voor allerlei soorten activiteiten en plan wat leuks in je vrije tijd.

Bekijk leuke activiteiten

Banner

Maak je geen zorgen!

Een leuke en waardevolle boodschap om in je achterhoofd te houden als het even niet meezit: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken. Waarom? Zie het in deze video.

Bekijk de video

Banner
Banner
icon-back-arrow Tips & inspiratie