Wist je dat wat je eet en drinkt invloed heeft op je mentale gezondheid? Kies daarom voor brainfoods, want deze geven je hersenen en daarmee je mentale welzijn een boost! In dit artikel lees je er alles over.

Begin bij een blij brein

Brainfoods zijn voedingsmiddelen die voedingsstoffen bevatten die erg gunstig zijn voor gezonde hersenen. Ze zorgen ervoor dat hersenfuncties als nadenken en onthouden beter verlopen. Dit kun je zien als de basis van een goede mentale gezondheid, want je hoofd is de plek waar al je gevoelens zich afspelen.

Brainfood feiten

Hierbij een aantal redenen waarom brainfoods bijdragen aan een goede mentale gezondheid.

Brainfoods die rijk zijn aan antioxidanten zorgen ervoor dat je stemming stabiel blijft. Ze zorgen er ook voor dat je emoties en gevoelens beter in balans zijn en over het algemeen positiever bent. Je schommelt minder in stemmingen en bent je er veel bewuster van.

Schatkist van voedingsstoffen

Brainfoods zitten boordevol goede voedingsstoffen die hieronder worden uitgelicht!

Omega-3-vetzuren

Deze zorgen ervoor dat je hersencellen snel met elkaar kunnen communiceren. Als je hier voldoende van binnenkrijgt, kun je beter nadenken, onthouden en concentreren.

Denk hierbij aan vette vis: haring, zalm en makreel.

Image

Vitamine B

B-vitaminen zorgen net als omega-3-vetzuren voor snellere en betere communicatie tussen je hersencellen en het beter kunnen nadenken, onthouden en concentreren!

Denk hierbij aan eieren, noten en peulvruchten.

Image

Vitamine C en E

Deze vitamines zijn antioxidanten: ze ruimen schadelijke stoffen op.

Vitamine C vind je in aardappelen, groenten en fruit en Vitamine E in zonnebloem- en olijfolie, margarine en halvarine.

Image

Mineralen

Hieronder vallen bijvoorbeeld jodium, zink en ijzer. Deze zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen, waardoor je je ook mentaal beter ontwikkelt.

Denk hierbij aan volkoren producten, groenten en zuivel.

Image

De keuken in

Hierbij een heerlijk brainfood-recept van de Hersenstichting!

Dus, om je mentale gezondheid te ondersteunen is het belangrijk om gezonde voedingskeuzes te maken en die beginnen bij brainfoods. Zo voel jij je mentaal en fysiek goed!