Tijdens het interview met de (ex) F-16 piloot heb je inzicht gekregen in hoe je om kunt gaan met plotselinge stress scenario’s en hoe je je mindset daarbij kunt gebruiken. Onthoud: als hij met een schietstoel uit zijn vliegtuig kan springen, kun jij je stress wel overwinnen!

Ter herhaling

Dit heeft iets te maken met je fight-or-flight response. Deze reactie is een reflex die optreedt in een plotselinge situatie van gevaar of stress. Als dit gebeurt, maakt je lichaam snel heel veel stresshormonen aan, zoals adrenaline en cortisol. Je krijgt een gespannen gevoel en je hart gaat sneller kloppen: je wordt alert. Je bent in staat om te vechten tegen de situatie of te vluchten van de situatie. In sommige gevallen verstijf je compleet en doe je niks.

Hoe kun je je mindset op een positieve manier beïnvloeden?

Banner

Kies de juiste mindset

Je hebt een vaste mindset en een groei mindset. Kies je voor de groei mindset, dan zul je een positievere kijk hebben op stressvolle situaties. Bekijk deze video om te weten wat deze soorten mindsets onderscheidt van elkaar.

Bekijk de video

Banner

Leef gezond

Wanneer je kiest voor een gezonde leefstijl, voel je je mentaal beter en is het makkelijker om te kiezen voor een positieve mindset. Belangrijke stappen daar naartoe zijn voldoende beweging, goede nachtrust en gezonde voeding. Het Voedingscentrum biedt talloze lekkere en gezonde recepten aan die je zeker eens uit kunt proberen!

Klik hier voor gezonde recepten

Banner

Mindfulness

Neem de tijd om je bewust in aandacht te geven aan het nu en probeer stress los te laten door te mediteren.

Mediteer nu

Hopelijk helpen deze tips je om positiever in het leven te staan en beter om te gaan met stressvolle situaties. Onthoud wat de F-16 piloot heeft benadrukt: onderschat de kracht van je mindset niet!