Wil je je brein een flinke boost geven? Net zoals je lichaam, heeft namelijk ook je brein oefening nodig om gezond en scherp te blijven. Gelukkig zijn er tal van manieren om je geest te ontwikkelen en het beste van alles is dat het leuk kan zijn!

Waarom de hersenen trainen?

Mentale uitdagingen leiden tot nieuwe verbindingen in je hersenen. Hierdoor wordt je denkkracht sterker. En dat is handig, want als er iets misgaat in je hersenen, kunnen die nieuwe verbindingen helpen om dat op te vangen. Zo blijf je langer goed in dingen doen en kun je problemen met onthouden en langzamer denken uitstellen.

Voordelen

  • Beter denken en dingen makkelijker onthouden
  • Verbeterde creativiteit
  • Stressvermindering

Wist je dat…

Puzzelen je brein jonger houdt? Het spelen van woord-, cijfer- en legpuzzels zorgt dat je hersenverbindingen behouden blijven en houdt je brein hiermee letterlijk jonger!

1 / 3

Puzzelen je geheugen verbetert? Het traint je kortetermijngeheugen, wat je prestaties op andere gebieden kan verbeteren.

1 / 3

Puzzelen je probleemoplossend vermogen en mindset verbetert? Het traint je brein om problemen vanuit verschillende perspectieven te bekijken en creatieve oplossingen te vinden.

1 / 3

Laten we beginnen met het onderzoeken van jouw kennis over de hersenen.

Daag jezelf uit met hulp van de Hersenstichting

Wat weet jij van je hersenen?

Doe de quiz

Image

Train je brein!

Met een beetje inspanning en creativiteit kun je je brein een leuke en effectieve workout geven. Dus zet die hersencellen aan het werk en geniet van de voordelen van een scherpe en energieke geest!

Banner

Kun jij alle woorden vinden?

Maak de vitaliteitswoordzoeker en ontdek de oplossing!

Ga naar de woordzoeker

Banner

Een hersenkraker voor de geest

Duik in de wereld van cijfers en logica terwijl je jezelf uitdaagt met de sudoku van de dag!

Sudoku van de dag

Banner
Banner
icon-back-arrow Tips & inspiratie