Een goed begin is het halve werk, nietwaar? Dat geldt zeker voor het begin van je dag. En wat is nu een betere start dan een lekker en gezond ontbijtje? Daarom geven we je in dit artikel een aantal heerlijke ontbijtopties en tips voor dit maaltijdmoment.

Nieuwe energie na de nacht

Het Voedingscentrum raadt aan om elke dag te ontbijten. Het zorgt namelijk voor nieuwe energie na de nacht en voor een regelmatig een evenwichtig eetpatroon gedurende de dag. Bovendien helpt het bij het binnenkrijgen van essentiële voedingsstoffen, zoals vezels, calcium, zink en vitamines A, B2 en C, wat gunstig is voor het immuunsysteem, de spijsvertering en de algehele energie.

Hoe bereik je een goede start van je dag?

Om je dag goed te starten, wordt geadviseerd om je maaltijd uit de volgende voedingsstoffen te laten bestaan:

Voedzame vezels

Deze zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. Volkorenbrood, havermout, Brinta of muesli zijn rijk aan vezels en een goede keuze voor je ontbijt.

Image

Eiwitrijke bronnen

Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en zorgen voor langdurige verzadiging. Kies voor een eiwitrijk ontbijt zoals een een kommetje kwark/yoghurt, een plakje kipfilet, ei of kaas op brood.

Image

Fruit

Voeg altijd fruit toe aan je ontbijt. Naast dat het heerlijk is, biedt fruit belangrijke voedingsstoffen. Zelfs als je geen grote fruitliefhebber bent, helpt een portie fruit bij het vervullen van je dagelijkse behoefte.

Image

Lekker en gezond ontbijten

Ontbijten was nog nooit zo lekker! Verwen jezelf met deze heerlijke en gezonde recepten.

Meer inspiratie nodig?

Check het hieronder!

Banner

Is dit gezond?

Twijfel jij of iets een gezonde keuze is of niet?

Check het in de ‘Kies ik gezond?’ app

Banner

Lekker broodbeleg

Van avocado tot spreads en van fruit tot groente. Genoeg opties!

Welk broodbeleg kies jij vandaag?

Veel succes bij het samenstellen van heerlijk gezonde ontbijtjes met behulp van deze tips en tools. Zet de toon voor een krachtige start van je dag!

Banner
Banner
icon-back-arrow Tips & inspiratie