Wanneer je lekker in je vel zit, kun je je taken op de werkvloer een stuk makkelijker uitvoeren en krijg je meer plezier in je werk. Geef daarom aandacht aan je mindset. Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen op je werkplek!

Positieve denkwijze

Mindset staat voor je manier van denken, wat invloed heeft op je gedachten, gevoelens en gedrag. Een goede mindset draagt bij aan een goede mentale gezondheid en maakt je dus gelukkig. Dit heeft een positieve invloed op je persoonlijke ontwikkeling, het contact met mensen om je heen en het werk dat je verricht. Daarnaast geeft een goede mindset je motivatie, discipline en zin om te presteren.

Aan de slag

De belangrijkste stap naar een goede mindset is letten op je mentale gezondheid. Heb je soms last van een onoverzichtelijk gevoel in je hoofd of heb je moeite met focussen op je werk? Dan kunnen de volgende tips erg fijn zijn.

Leer meer over de Pomodoro techniek

Banner

Stay hydrated

Genoeg vocht binnenkrijgen is ook goed voor je lichaam en mindset. Het advies voor volwassenen is om per dag 1.5 tot 2 liter water te drinken, maar dat lukt niet iedereen. Maak water drinken dus leuk door er met je collega’s een challenge van te maken. Drink bijvoorbeeld bij elke meeting een glas water of vul je glas elk uur opnieuw.

Je kunt een vel papier op je bureau leggen en daarop bijhouden hoeveel glazen water je op een dag drinkt. Bekijk aan het einde van de dag wie de meeste glazen water heeft gedronken en de persoon die het meest heeft gedronken wint. Als je wint krijg je weer een voldaan gevoel en dat heeft weer een positieve invloed op je mindset.