In juni komt de zomer in volle gang en dat betekent een overvloed aan verse en smaakvolle ingrediënten. Laten we eens kijken naar de producten die de maand juni te bieden heeft én welke heerlijke recepten we hiermee kunnen maken.

Seizoensproducten zijn altijd een goed idee

Ze zijn namelijk:

  • Lekkerder
  • Duurzamer
  • Goedkoper

Dit zijn al genoeg redenen om ervoor te kiezen toch? Scroll door om meer te lezen over waarom seizoensproducten een goed idee zijn!

De toppers van juni

Groenten

Groen staat centraal deze maand: asperges, aubergines, bloemkool en broccoli. Andere groenten die nu vers van het land komen, zijn onder andere: courgette, komkommer, prei, radijsjes, sla, tomaten en wortelen.

Image

Fruit

In juni zijn er volop rode vruchten beschikbaar, zoals rode bessen, kersen, aardbeien, frambozen en aalbessen. Daarnaast zijn ook blauwe bessen, nectarines, perziken en zwarte bessen in het seizoen. Genoeg keuze dus!

Image

Koken met de seizoensproducten van juni!

Nog meer tips en inspiratie

Scroll verder en ontdek meer over seizoensproducten!

Banner

Waarom met de seizoenen mee eten?

Door te kiezen voor seizoensproducten verbetert je gezondheid, draag je bij aan een duurzamere wereld en daarnaast zijn deze producten vaak fijner voor je portemonnee!

Lees meer in het artikel

Banner

Wat staat er deze week op het menu?

Het Voedingscentrum publiceert elke week een weekmenu vol heerlijke en gezonde recepten (inclusief seizoensproducten). Genoeg inspiratie dus!

Menu van de week

Banner

Slim koken

Vind je niets in het weekmenu dat je aanspreekt? Neem een kijkje in de app van het Voedingscentrum om recepten of ingrediënten te ontdekken en vind iets waar je wel trek in hebt!

Download de app hier

Veel plezier met koken en alvast eet smakelijk!

Banner
Banner
icon-back-arrow Tips & inspiratie