Het wordt tijd dat heel Nederland wat vaker de auto laat staan en sneller op de pedalen stapt. Waarom? Omdat fietsen simpelweg gezond voor je is. Fiets naar je Werk Dag (25 mei 2023) brengt op een goede en leuke manier het zakelijk fietsen onder de aandacht. In dit artikel geven wij jou tips om fietsen naar je werk leuk te maken!

Een fietsrit is de perfecte start en afsluiting van je werkdag

Fietsen is gezond, heeft een positieve uitwerking op ons immuunsysteem, bevordert ons geluksgevoel, is goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Gepersonaliseerde fietsroute

Geen land heeft een zo fijn vertakt netwerk van fietspaden als Nederland. Dat is fijn, want dat betekent dat veel verschillende routes zijn uit te stippelen naar je werk.

Maak gebruik van een fietsrouteplanner die voor jou de beste weg uitstippelt. Wil je een korte route of een route zonder stoplichten? Je kunt al jouw voorkeuren aangeven bij een fietsrouteplanner.

Fietsrouteplanner

Je eigen fietsroute plannen? Bezoek de website van de Fietsersbond!

Voorbereiding fietswerkdag

De juiste framemaat

Wanneer je een fiets koopt, let dan op de (frame)maat van je fiets. Zo zorg je ervoor dat je de juiste fietshouding hebt die fijn aanvoelt. Zo bereken je zelf de perfecte framemaat: binnenbeenlengte in cm x 0.68 = framemaat (Let op: zet hierbij je voeten 20 cm uit elkaar)

Image

Een fietstas of fietsrek

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten fietstassen of -rekken te verkrijgen. Je hoeft je tas dan niet op je rug te houden en dat maakt je fietstocht een stuk comfortabeler.

Image

Oplaadbare lampjes

Veilig fietsen staat natuurlijk voorop, want op de fiets ben je wel kwetsbaar. Zorg er dan ook voor dat je zichtbaar bent en kies voor oplaadbare fietslampjes. Wel zo duurzaam.

Image

Een bekerhouder

Wanneer je ’s ochtends vertrekt en je water mee wilt nemen, dan komt een bekerhouder goed van pas. Zo kun je snel bij je bidon en blijf je de hele weg goed gehydrateerd terwijl je beweegt.  

Image

Biedt jouw werkgever een fietsplan aan? Dan heb je geluk!

Een fietsplan wordt door de werkgever ingevoerd om het fietsgebruik in het woon-werkverkeer te stimuleren. Met een fietsplan biedt de werkgever haar medewerkers de mogelijkheid om op een fiscaal vriendelijke manier een nieuwe fiets aan te schaffen. Hierdoor kun jij dus makkelijker én goedkoper een goede fiets aanschaffen.