Ben jij je bewust van de impact van voedsel op de wereld? Wij hopen dat je hier “ja” op kunt antwoorden nadat je de workshop Food For Thought hebt gevolgd. Wij nemen je nog een keer mee in het verhaal over duurzame en gezonde voeding!

Wat heb je meegenomen uit de workshop?

Gebruik deze checklist in de supermarkt en thuis om zo duurzaam mogelijk te consumeren!

Let op…

  • Het verpakkingsmateriaal van het product. Vermijd plastic verpakkingen en kies bewuster voor karton of papier.
  • Keurmerken, deze hebben te maken met hoe duurzaam en eerlijk het product geproduceerd is. Denk bijvoorbeeld aan de keurmerken: Biologisch, Fairtrade en Eko.
  • Lokale of seizoensgebonden producten. Groente die is geteeld in Nederland, is veel duurzamer dan groente uit Spanje. Het hoeft namelijk niet meer getransporteerd te worden naar Nederland én worden de lokale boeren gesteund.
  • Dierenwelzijn, hier delen wij later in dit artikel een hulpmiddel voor!
  • De porties die je kookt. Probeer zo min mogelijk eten te verspillen. Je gooit namelijk niet alleen voedsel weg, maar ook geld, moeite en een slechte impact op de wereld door de productie.

Onze kennispartner Voedingscentrum, biedt een aantal handige tools die kunnen helpen op het gebied van duurzame voeding. Deze kun je hieronder vinden!

Banner

Zet dierenwelzijn op de boodschappenlijst

Consumeer jij vaak dierlijke producten? Vlees, eieren en zuivelproducten bevatten allerlei eigenschappen over het leven van de dieren en de mate van duurzaamheid daarvan. Voedingscentrum biedt handige schema’s over deze eigenschappen, zodat jij overzicht krijgt in dierenwelzijn.

Check het dierenwelzijn

Banner

Verdiep je verder in duurzaamheid

Voedingscentrum biedt een factsheet met meer informatie over duurzame voeding. Met cijfers over huidige issues, de impact van de voedselketen en hoe duurzaamheid te meten is, kun je nóg meer inzicht krijgen in duurzame voeding.

Lees de factsheet

Banner

Wat is jouw voedselafdruk?

Beantwoord 15 vragen van Voedingscentrum om achter jouw ecologische voetafdruk te komen. Aan de hand van de resultaten hiervan, kun je tips krijgen om duurzamer om te gaan met voeding. Erg handig!

Doe de test

Hopelijk helpen deze tips jou verder op weg naar een duurzame én voedzame toekomst!