Geld is een belangrijk onderdeel in het leven. Naast dat we vaak kijken hoe duur een product is, is het ook belangrijk om bewust te zijn van hoe onze financiële keuzes de wereld om ons heen beïnvloeden. In dit artikel lees je hoe je bewuster met je geld om kunt gaan.

Tips en tools voor een duurzamere portemonnee

Je kunt veel doen om minder geld uit te geven en een betere impact achter te laten op de wereld en het milieu.

Banner

Meer energie voor minder geld?

De energierekeningen kunnen hoog oplopen tegenwoordig. Om de kosten wat te drukken én duurzamer te wonen, is het handig om te weten wat je kunt doen om je woning energiezuiniger te maken en waarop je kosten kunt besparen.

Doe de verbetercheck

Banner

Too Good To Go

Eten en drinken voor een prikkie én voedselverspilling voorkomen? Deze twee vliegen raak je in één klap door Too Good To Go te bestellen. Voor een voordelige prijs kun je bij verschillende voedselketens een pakket bestellen met overgebleven eten, zodat het niet weg te hoeft worden gegooid!

Download de Too Good To Go app

Banner

Sluit je aan bij een groene bank

Er zijn veel verschillende banken. Sommigen daarvan ondersteunen duurzame projecten, om zo mee te werken aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Dit zijn 17 werelddoelen voor 2030 om de wereld te verbeteren. Er zijn banken in Nederland die deze doelen steunen, door huizen te vergroenen of te investeren in het onderhouden van natuurgebieden. Zo kun je met jouw spaargeld bijdragen aan een betere wereld!

Zie hoe elke bank scoort op duurzaamheid