Tijdens de workshop All About Food hebben wij jou van alles verteld over het maken van gezonde keuzes. We hebben laten zien dat gezonde keuzes maken soms lang niet zo gemakkelijk is als je denkt, omdat fabrikanten je graag misleiden met allerlei claims of moeilijke namen.

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren om bewust stil te staan bij de keuzes die je maakt. Want eet jij om jouw lichaam te voeden of te vullen?

Dit hebben we tijdens de workshop allemaal besproken

“Je bent wat je eet”. Door gezond te eten, voel je je ook gezond en fit. Daarom is het belangrijk om onderscheid te maken tussen voedsel dat je lichaam ‘vult’ en voedsel dat je lichaam ‘voedt’. Fastfood, kant-en-klare maaltijden, snoep, koek… Dit zijn allemaal producten waar heel veel suiker, vet en zout in zit. Af en toe kan geen kwaad, maar als je eetpatroon grotendeels uit dit soort voedsel bestaat, loop je belangrijke voedingsstoffen mis. Je kunt je dagelijkse hoeveelheid vitamines en andere voedingsstoffen binnenkrijgen door je lichaam te ‘voeden’ met onbewerkte producten zoals groente en fruit, vlees of vis en onbewerkte noten.

Sta jij stil bij wat je gedurende de dag eet?

1 / 3

Merk jij wat het effect is van verschillende soorten voeding op je lichaam?

1 / 3

Lees jij de etiketten in de supermarkt?

1 / 3

Zo waan jij je een weg door de voedseljungle

Banner

Ben jij de kleine lettertjes beu? Maak het je gemakkelijk!

Gezonder kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt? Scan of zoek een product met de ‘Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum. Zo hoef jij in de supermarkt niet meer op zoek naar je leesbril voor de kleine lettertjes, maar helpt de app je met kiezen. Je bepaalt zelf waar je op wilt letten: suiker, vet of zout? Zo maak je gemakkelijker gezondere keuzes en word je minder snel misleid door bijvoorbeeld de verschillende namen voor suiker op het etiket.

Download de Kies Ik Gezond?-app

Banner

Lekker minder suiker

Zoals je weet wordt je in de supermarkt verleid met lekkere, maar vaak ook ongezonde producten. De keuze om minder suiker te gaan eten kan je veel voordelen geven: meer energie, minder darmproblemen en beter slapen.

Ga daarom ook voor minder suiker! Met deze recepten van het Diabetesfonds zet je gemakkelijk heerlijke recepten op tafel met zo min mogelijk toegevoegde suiker.

Recepten van het Diabetesfonds

Banner

Wat eet jij vanavond?

En daar sta je weer met de koelkastdeur open te bedenken welk gerecht je vanavond eens op tafel zet. Snak je naar inspiratie voor gezonde en voedende recepten? En wil je gebruik maken van de ingrediënten die je al in huis hebt? Op de website van het Voedingscentrum kun je recepten zoeken op basis van een ingrediënt. Zo tover jij in mum van tijd een maaltijd op tafel die binnen de Schijf van Vijf past.

Zoek op ingrediënt