In plaats van vergaderen op kantoor, kun je dit ook tijdens het wandelen doen. Het idee achter weetings is dat je in beweging blijf tijdens het werken. Zo verhogen ze de creativiteit en productiviteit. In dit artikel bespreken we de voordelen van lopend zaken doen, hoe je voorbereid op pad gaat en geven we je nog wat extra tips.

Waarom weetings?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een zittend beroep gemiddeld 9,1 uur per dag zitten. Dat dit niet gezond is weten we allemaal. Stap vandaag nog buiten de gebaande paden en maak wandelend vergaderen deel van je werkdag. Want wandelen is gezond, maakt productief, creatief, effectief en draagt bij aan werkgeluk.

Zo ga je voorbereid je weeting in!

Kies een moment

Plan een wandelend overleg op tijd in zodat je collega’s hier rekening mee kunnen houden. Houd rekening met lunchpauzes en andere vergaderingen om te voorkomen dat collega’s zich moeten haasten.

Image

Plan de route

Zorg ervoor dat de uitnodiging duidelijke informatie bevat, zoals de locatie, de route van de wandeling en de verwachte duur van de vergadering. Kies je voor een vaste route met markante punten of juist niet?

Image

Stel doelen

Het stellen van duidelijke doelen voor een wandelende vergadering zorgt ervoor dat het een productieve bijeenkomst wordt. Wat wil je bereiken? Zijn er bepaalde vergaderstukken nodig? Lees je eventueel van tevoren in.

Image

Wees comfortabel

Draag schoenen waarop je lekker loopt en laat die zware tas achter op je werk. Zo begin je comfortabel aan de meeting. Het kan nuttig zijn om eventuele bijzonderheden van de route te vermelden, zoals oneffen paden.

Image

Take notes

Notities maken tijdens een wandelende vergadering kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om belangrijke punten vast te leggen. Neem een notitieboekje mee, gebruik de notities optie op je telefoon of maak gebruik van een dictafoon.

Image

Zo geef je structuur aan het overleg

Banner

Voordelen weetings

Wandelende vergaderingen bieden tal van voordelen voor de gezondheid en het welzijn, evenals voor de teamdynamiek. Het is een laagdrempelige manier om meer beweging in de werkdag te integreren en kan leiden tot meer creativiteit en productiviteit tijdens vergaderingen. Lees in dit artikel meer over de voordelen van wandelende meetings.

Voordelen weetings

Banner

Wandelroute planner

Een wandelroute planner kan een handige tool zijn voor het plannen van wandelende meetings. Deze planner kan je helpen bij het vinden van de beste routes voor de vergadering, het berekenen van de afstand en de duur van de wandeling, en het bepalen van eventuele bezienswaardigheden of stopplaatsen onderweg.

Plan je wandelroute

Banner

Thuiswerken en wandelen

Ook wanneer je thuiswerkt kun je lopend zaken doen. Als je regelmatig vergaderingen hebt, probeer dan eens om virtuele wandelvergaderingen te organiseren. Naast weetings is het natuurlijk ook goed om mindful te wandelen. Klik op de link en maak gebruik van de drie oefeningen die ervoor zorgen dat je je volle hoofd even leeg kunt maken.

Drie oefeningen