Vorig jaar hebben we € 2500,00 mogen doneren aan het Nationaal Ouderenfonds doordat we samen het hele Pieterpad hebben gelopen. Na het grote succes van voorgaande jaren, hebben we ook dit jaar weer een uitdagende en inspirerende challenge georganiseerd voor het goede doel! Dit jaar zetten we ons in voor een bijzonder doel dat dichtbij ons staat: het Prinses Máxima Centrum, een toonaangevend ziekenhuis en onderzoekscentrum gespecialiseerd in kinderoncologie.

Het Prinses Máxima Centrum

“Het Prinses Máxima Centrum is een plek waar je als ouder met je kind nooit hoopt te komen, maar als je er heen moet is het de beste plek waar je maar kan zijn”, vertelt Pim Mulder. Helaas moet hij dit ziekenhuis regelmatig bezoeken met zijn gezin. In 2022 heeft hun dochtertje Sam op 2 jarige leeftijd de diagnose Leukemie (ALL) gekregen. Ongeveer 115 kinderen per jaar krijgen deze diagnose.

Het Prinses Máxima Centrum is een plek waar je als ouder met je kind nooit hoopt te komen, maar als je er heen moet is het de beste plek waar je maar kan zijn.

In goede handen

De behandeling duurt twee jaar en heeft veel impact op het gezin. Voor Pim en zijn gezin betekent het dat ze veel tijd hebben doorgebracht in het Prinses Máxima Centrum. Pim is dankbaar dat ze bij dit ziekenhuis terecht kunnen. “Als je alleen al binnenkomt, weet je dat je in goede handen bent. Ze doen veel onderzoek en geven je direct rust doordat ze de juiste expertise hebben en iedereen daar met volle overgave werkt om de kinderen beter te maken. Maar ook door de omgeving voel je rust, wat heel prettig is omdat je een hele heftige tijd tegemoet gaat. Het ziekenhuis biedt veel faciliteiten aan voor ouder en kind. Denk aan dubbele kamers waardoor je altijd met je kind bent, maar ook een speelruimte, speeltuinen en een volledig ingerichte muziekruimte. Alles is gericht op de kinderen. Ze zorgen voor een fijne tijd, ook al is de situatie heel lastig.”

Alles wat ze daar extra doen, wordt betaald uit fondsen en giften. Daarom ben ik enorm blij dat dit jaar gekozen is voor het Prinses Máxima Centrum als goed doel. 

Samen wat terug doen

“Alles wat ze daar extra doen, wordt betaald uit fondsen en giften. Daarom ben ik enorm blij dat dit jaar gekozen is voor het Prinses Máxima Centrum als goed doel. Zo kunnen we samen wat terug doen. Daarom wil ik iedereen oproepen om mee te doen met de challenge.”

Sam zit op dit moment in de zogenoemde onderhoudsfase van de tweejarige behandeling. Dit betekent dat ze tot en met januari nog twee keer per maand naar het ziekenhuis moeten. Daarna is de behandeling klaar en moet ze om de drie maanden naar Utrecht voor controle. Door mee te doen aan de challenge, kunnen we gezamenlijk een steentje bijdragen aan het waardevolle werk van het Prinses Máxima Centrum.

Aan de slag!

Fiets, wandel of loop hard

In juli en augustus gaan we onszelf in het zweet werken. Stap op de fiets of wandel het geld bij elkaar voor dit prachtige doel. Collega’s die in die periode de fiets nemen, gaan wandelen of hardlopen kunnen bijdragen aan deze actie.

Doneren

Voor elke gefietste 5 km wordt er 1 euro gedoneerd. En voor elke 2 km wandelen/hardlopen doneren we 1 euro. Het maximale bedrag dat we kunnen reserveren is € 2500,00

Insturen

Door een foto te sturen naar vitaliteit@ntp.nl van de prestatie (strava of stappenteller bijvoorbeeld) kunnen we de bedragen bij elkaar optellen.

Je kunt ook via Whatsapp rechtstreeks aan de leden van de vitaliteitscommissie je prestatie doorsturen. (André Sprukkelhorst, Robin Bonhof, Marcel van der Beek, Edwin Leenders, Karin van der Schaaf en Mago van Eeuwijk)

Dus, trek je sportkleding aan, zet je beste beentje voor en doe mee aan de challenge! Samen maken we het verschil voor het Prinses Máxima Centrum en de kinderen!