Een goede dosis zelfvertrouwen kan de sleutel zijn tot het ontdekken van nieuwe kansen, het overwinnen van uitdagingen en een fijne sfeer op je werk. In dit artikel vertellen we waarom zelfvertrouwen op het werk zo belangrijk is en met welke tips jij jouw zelfvertrouwen een boost kunt geven!

Het belang van zelfvertrouwen

Het straalt positiviteit uit en kan collega's inspireren, wat goed is voor de sfeer en de samenwerking binnen het team.

1 / 3

Je ervaart meer geluk in de werkzaamheden die je uitvoert waardoor je met meer plezier naar je werk gaat.

1 / 3

Je werkt aan je professionele groei: je gaat eerder een uitdaging aan of ontwikkelt een nieuwe vaardigheid.

1 / 3

Je toont meer initiatief en leiderschap wanneer je in jezelf gelooft.

1 / 3

Je kunt je stress beter beheersen, omdat je kunt geloven dat hetgeen waar je tegenaan loopt wel goedkomt.

1 / 3

Klein begin, groot effect: tips voor meer zelfvertrouwen

Voor het vergroten van je zelfvertrouwen is het belangrijk om te kijken naar het totaalplaatje van je gezondheid: voldoende beweging, gezonde voeding, goede nachtrust… je kent het riedeltje wel. Is deze basis goed, dan kun je daarna verder duiken in het boosten van je zelfvertrouwen. Dit kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

Probeer dingen die je als negatief ervaart positief te herinterpreteren, bijvoorbeeld met de volgende associaties:

Zelfvertrouwen aan de hand van beweging met deze tools!

Sommige mensen zijn zelfverzekerd als ze vinden dat ze er goed uitzien, anderen zijn het pas als ze zich vanbinnen echt goed voelen. Beweging zorgt voor allebei! Goed dus om mee bezig te zijn bij het werken aan je zelfvertrouwen.

Banner

Beweegrichtlijnen als leidraad

Doe de test van Kenniscentrum Sport & Bewegen om erachter te komen of jij voldoende beweegt. Krijg inzicht in wat voor soort beweging je al goed doet of waar je misschien nog aan zou kunnen werken. Je ontvangt gelijk je resultaten met bijpassende tips!

Doe de test

Banner

Reis op twee wielen

Fiets naar je werk of in je vrije tijd! Download de Routeplanner-app van de Fietsersbond om jouw fietsroutes te plannen en te personaliseren.

Download de app

Banner

Sport als boost

Sporten is een leuke en effectieve manier om aan voldoende beweging te komen. Zin om je toe te wijden aan een nieuwe sport, maar twijfel je welke? Doe dan de sportwijzer om erachter te komen welke sport het beste bij je past!

Doe de sportwijzer

Hopelijk helpen deze inzichten, tips en tools je om vol vertrouwen op de werkvloer te staan en positiviteit uit te stralen in alles wat je doet!

Banner
Banner
icon-back-arrow Tips & inspiratie