Tijdens de workshop Goede Nachtrust hebben wij alle ins en outs over slaap behandeld. We hebben het gehad over de slaapcyclus, de effecten van slaap op je lichaam en samen een slaapstrategie opgezet.

Maar hoe zat het ook alweer met goed slapen? En waarmee kun je nog meer aan de slag? Je leest het in dit artikel.

Dit hebben we tijdens de workshop allemaal besproken

Icon

Hoe bereid jij je voor op een lekker potje slapen?

1 / 3
Icon

Wat merk je aan jezelf als je een nachtje minder goed hebt geslapen?

1 / 3
Icon

Hoe belangrijk vind jij slaap? En handel je hier ook naar als je wakker bent?

1 / 3

Meer tips voor een betere nachtrust

Banner

Doe de Slaapcheck en krijg advies op maat van de Hersenstichting!

Beter slapen is makkelijker gezegd dan gedaan. Onderzoek wijst uit dat we allemaal graag stappen zetten om onze slaap te verbeteren maar dat hier uiteindelijk niet zo veel van komt. Daarom heeft de Hersenstichting de Slaapcheck tool ontwikkeld, waarmee ze je informatie en advies op maat bieden. Zo kun jij aan de slag kunt gaan met jouw slaap(klacht). 

Doe de check!

Banner

Slechte slaper? Achterhaal de oorzaak met een slaapdagboek

Heb je over een langere periode last van slechte nachten? Overweeg dan eens om een slaapdagboek bij te houden. Met het dagboek wordt vaak duidelijk welke gewoontes of problemen jouw slaap verstoren. Zo is het gemakkelijker om een oplossing te vinden.

Download een voorbeeld

Banner

Iedere week een e-mail met handige tips en inspiratie

Heb je er behoefte aan om in kleine stappen aan de slag te gaan met je nachtrust? Meld je dan aan voor de e-mailserie Beter Slapen. Zes weken lang ontvang je iedere week een e-mail in je inbox, met o.a. slaaptips, herkenbare verhalen en korte video’s. In iedere e-mail ga je aan de slag met een ander onderwerp. Zo werk je in kleine stappen naar jouw doel toe: een heerlijk nachtje slapen!

Meld je aan voor de e-mailserie

De Hersenstichting

Meer weten over een goede nachtrust? Of hoe je jouw hersenen gezond houdt? Neem eens een kijkje op de website van de Hersenstichting!