Neem een voorbeeld aan F1-coureurs en scheur zo door je werkdag aan de hand van slimme bewegingen. Naast dat we tijdens deze smove sessie je brein en lichaam hebben geactiveerd, hebben we middels het spelelement hopelijk ook een lach op je gezicht getoverd!

Smove: wat was het ook alweer?

Smove biedt jou en je collega’s een vorm van bewegen aan die erg makkelijk, leuk en toegankelijk is voor iedereen. Dit zijn niet zomaar wat stretch of workout oefeningen, maar slimme bewegingen. Deze slimme bewegingen zorgen voor activatie van je lichaam en stimulatie van je brein. Atleten, zoals F1-coureurs, doen dit al jaren!

Wat heb jij allemaal mee kunnen nemen?

  • Je kunt creatiever nadenken
  • Je voelt meer verbondenheid met je collega’s
  • Je hebt je lichaam los kunnen maken
  • Je kunt je beter focussen
  • Je hebt gelachen en plezier gehad
  • Je kunt sneller beslissingen maken
  • Je voelt je zelfverzekerder
  • Je kunt beter multitasken

Om deze resultaten te behouden, kun je de volgende laagdrempelige tips gebruiken die ingaan op energizers en beweging!

Tips om dit op dagelijkse basis toe te passen

Banner

Blijf lachen

Haal wat collega’s bij elkaar en doe een leuke energizer voordat je pauze gaat nemen. Het is makkelijk en zorgt voor een lach op ieders gezicht!

Doe deze energizer

Banner

Richtlijnen

Om je een handje te helpen wat betreft beweging, heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen beweegrichtlijnen opgezet. Bekijk de video om erachter te komen wat deze beweegrichtlijnen zijn om er meer inzicht in te krijgen.

Bekijk de video

Banner

Doe beweegbingo op kantoor

Wist je dat we gemiddeld 9 uur per dag zittend doorbrengen? Dit kan negatieve effecten hebben op onze gezondheid. Download hier het beweegschema voor kantoormedewerkers van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en kruis aan wat je op een werkdag hebt gedaan. Dit helpt je om meer beweging in te bouwen op een drukke werkdag.

Download het schema

Hopelijk heeft de smove sessie je een beetje losgemaakt. Probeer je brein en lichaam nu geactiveerd te houden aan de hand van de tips in dit artikel, want zo scheur jij met succes door iedere werkdag heen!