In de zorgsector is geen dag hetzelfde, en dat geldt ook voor de mensen met wie je samenwerkt. Ondanks deze dynamiek is het opbouwen van goede relaties met je collega’s essentieel voor een fijne werkomgeving. In dit artikel gaan we daar verder op in.

Waarom contact met je collega’s belangrijk is

Of het nu gaat om nieuwe collega’s of om degenen met wie je al langer samenwerkt, het onderhouden van contact is essentieel, zelfs als het oppervlakkig is. We leggen je uit waarom:

Het boost je werkplezier!

Het grootste voordeel is toch wel dat goed contact met je collega’s ervoor zorgt dat jij het een stuk leuker hebt op je werk.

  • Verhoogt bevlogenheid: wanneer je een fijne band hebt met je collega’s, voel je je automatisch meer betrokken en enthousiast over je werk.
  • Continu leren en inspireren: door open te staan voor gesprekken kun je voortdurend nieuwe inzichten opdoen en jezelf blijven ontwikkelen.
  • Vrolijke werksfeer: een positieve werksfeer begint met kleine gebaren en korte gesprekken.

Dit kun je zelf doen

Zo kun je zelf een sterke band creëren!

Wees open en benaderbaar

Een glimlach en een simpele begroeting kunnen het verschil maken. Begin een kort gesprek met je collega of stel een vraag.

Image

Luister met aandacht

Laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat je collega te zeggen heeft. Actief luisteren versterkt de band en laat de ander zich gewaardeerd voelen.

Image

Deel ervaringen

Vertel iets kleins over jezelf. Het hoeft niet diepgaand te zijn, maar het delen van een persoonlijke ervaring kan helpen om een connectie te maken.

Image

Leuke manieren om de band te versterken

Hieronder geven we je inspiratie voor leuke manieren om de band te versterken!

Tips en tools om je op weg te helpen

Deze tips en tools helpen je om een betere band op te bouwen met je collega’s.

Banner

Écht luisteren

Geef antwoord op de vijf vragen, en leer hiervan!

Doe de test

Banner

Maak wat van je smalltalk!

Handig voor wanneer je een collega tegenkomt!

Lees het artikel

Banner

Het recept voor feedback

Ontdek hoe je feedback moet geven én moet ontvangen.

Feedbackkaarten

De volgende keer dat je een (nieuwe) collega tegenkomt, aarzel dan niet om een praatje te maken. Het kan meer invloed hebben dan je denkt!