Tijdens de inspirerende workshop Green On heb je inzicht gekregen in de gesloten wereld van de Special Forces. Met deze inzichten en tips weet je nu op welke manier je leuker en productiever kunt werken door het opbouwen van succesvolle teams. Meer hierover lees je in dit artikel.

Wat heb je meegenomen uit de workshop?

Frenk en Richard vertelden over de 5 principes die nodig zijn om tot een succesvol team te komen:

Onthoud: groepsbelang staat boven eigenbelang. Maak gebruik van je eigen kwaliteiten, maar zonder je niet af van de rest. Werk echt samen door elkaar aan te vullen, want iedereen heeft iets waardevols te bieden binnen het team.

Tips en tools

Zo zie je dus dat teams en samenwerking belangrijke onderdelen zijn van je werk. Hieronder vind je tips en tools voor het samenstellen van teams en voor het stimuleren van een betere samenwerking.

Banner

Stroeve samenwerking?

Samenwerken met een collega die heel erg van je verschilt is tegenwoordig onvermijdelijk in de steeds meer diverse werkomgevingen. Dit kan lastig zijn, bijvoorbeeld door het voelen van “geen klik” met je collega. Maak je geen zorgen, je kunt het omzetten tot een succesvolle samenwerking!

Lees het in dit artikel

Banner

Stel je team samen met teamrollen

Aan de hand van de teamrollen van Belbin kun je inzicht krijgen in verschillende sterke en minder sterke punten van jezelf en je collega’s. Door over een goede combinatie van diverse teamrollen te beschikken, kun je een succesvolle samenwerking tegemoet gaan. Benieuwd naar jouw teamrol?

Doe de test

Banner

Bouw vertrouwen op

Zoals je al hebt gezien, is vertrouwen een belangrijke bouwsteen voor een succesvol team. Betrek de inzichten van deze video op je eigen omgeving, zodat jij vertrouwen kunt bouwen in je team.

Bekijk de video

Hopelijk bood deze inspirerende workshop je inzichten die je toe kunt passen in je eigen omgeving. Daarnaast kunnen de tips en tools je helpen om samenwerking in teams te verbeteren, want dat is het geheime ingrediënt voor succes!