Tijdens de workshop Master Your Energy is jou van alles bijgebracht over het verdelen van je energie, de beste indeling van je dag en over jouw persoonlijke energiemanagement.

Maar hoe zat het ook alweer met je energieverdeling? En waarmee kun je nog meer aan de slag? Je leest het in dit artikel.

Dit hebben we tijdens de workshop allemaal besproken

Icon

Deel jij je dag in aan de hand van je energiegevers en -vreters?

1 / 3
Icon

Welke activiteiten geven jou energie? Neem je daar voldoende tijd voor?

1 / 3
Icon

Hoe beïnvloedt jouw fysieke energie je mentale energie? En andersom?

1 / 3

Dit kan jou helpen voor meer energie en focus

Banner

Fysieke energie

Je fysieke energie wordt beïnvloed door je slaap, voeding en beweging. Ook je ademhaling heeft invloed op je energie.

Je fysieke energie bijtanken lijkt vanzelfsprekend, maar is voor velen nog knap lastig. Zo is 63% van de Nederlanders niet tevreden met zijn of haar slaapkwaliteit, en minder dan de helft beweegt voldoende.

Kleine aanpassingen in je leefstijl kunnen al zorgen voor een hoop extra energie.

Waar ga jij als eerste mee aan de slag?

Banner

Mentale energie

Mentale energie is je focus. Ben je snel afgeleid? Dan kan het zijn dat je laag in je mentale energie zit. Dit soort energie wordt vooral uit je gezogen wanneer je te veel prikkels hebt en niet genoeg tijd ‘om je hoofd leeg te maken’.

Voor je mentale energie is het goed om voldoende ontspanningsmomenten in je dag in te bouwen. Misschien helpt het jou om even naar buiten te gaan, of even uit het raam te kijken en te dagdromen.

Werk je veel met je computer? Dan kan de app Time Out je helpen. Hierop kun je instellen hoe vaak en op welke momenten je werkzaamheden even onderbroken worden. Zo kun je een moment wegkijken van je beeldscherm en gun je je ogen en je hersenen even rust.

Download de Time Out app

Banner

Emotionele energie

Emotionele energie zijn je gevoelens en emoties. Deze pilaar wordt sterk beïnvloed door je relaties met andere mensen.

Eenzaamheid wordt vaak geassocieerd met ouderen. Helaas voelen nog veel meer mensen zich eenzaam; in Nederland voelt ruim een kwart van de mensen boven de 15 jaar zich enigszins eenzaam.

Dit is slecht voor je emotionele energie. Sterke banden met de mensen om je heen zijn goed voor je emotionele energie, maar ook voor je gezondheid in het algemeen.

Wie heb jij al een tijd niet gesproken? Plan deze week eens een moment in om de telefoon op te pakken en diegene te bellen. Dat is niet alleen goed voor jouw emotionele energie, maar ook die van de ander!

Banner

Motivationele energie

Motivationele energie wordt ook wel je drive genoemd. Als je leeft naar je waarden en een duidelijke why hebt,  heb je ook veel energie om iedere dag je bed uit te komen.

Leven naar je waarden is soms lastig. Het is namelijk makkelijker om met alle winden mee te waaien. Toch gaat dit naar verloop van tijd knagen.

Weet je niet zo goed wat je kernwaarden zijn? Met deze korte oefening zet je de belangrijkste op een rij.

Download de Kernwaarden Hand-out