Alles wat in de vergaderruimte besproken wordt, kan ook buiten besproken worden. Hierbij introduceren wij dé nieuwe, gezonde en actieve trend in het werkveld: de weeting! In dit artikel leggen we je uit wat dit is, waarom het goed voor je is en hoe je een goede weeting kunt organiseren.

Wat is het?

Misschien ben je er allang bekend mee, maar hierbij voor degenen die er nog nooit van hebben gehoord: de weeting. Staat voor een wandelende meeting. Overleg samen met jouw collega’s tijdens een wandeling van 30 tot 60 minuten in de buitenlucht de belangrijkste topics. Van kennismakingsgesprekken tot brainstorms en van voortgangsgesprekken tot vergaderen over complexe onderwerpen. Het kan allemaal besproken worden tijdens een weeting!

Waarom zou je een weeting doen?

Een weeting kost weinig en je hebt er veel baat bij. Wist je dat…

  • Bewegen je tot wel 60% productiever maakt? Na 5 minuten lopen merk je het zelfs al.
  • Ook je creatieve denkvermogen een boost krijgt door beweging? Je creativiteit schiet door het dak heen als je na de wandeling weer achter je bureau zit!
  • Wandelen een positieve invloed heeft op de sociale contacten met je collega’s? Je wordt er namelijk openhartiger van, waardoor je je vrijer voelt om je gedachten te delen met anderen.

Tips om heerlijk aan de wandel te gaan

Comfort op 1

Draag comfortabele schoenen. Aangezien je waarschijnlijk wel even onderweg bent, wil je natuurlijk wel lekker kunnen lopen.

Image

Wees geen pakezel

Zorg dat je alleen de spullen meeneemt die je écht nodig hebt, want lopen met een zware tas is natuurlijk niet zo fijn. Wellicht een flesje water om gehydrateerd te blijven en je telefoon om de belangrijkste notulen op te maken.

Image

Bereid je goed voor

Zorg dat je goed voorbereid bent op het gesprek dat op de planning staat. Weet waar je het over gaat hebben en wat de doelen zijn van het gesprek. Tijdens het wandelen heb je namelijk geen tijd meer om alles nog door te nemen.

Image

Plan genoeg tijd in

Heb je een gedeelde agenda, zet de weeting er dan in! Houd er ook rekening mee met dat het misschien uit kan lopen, dus plan ruim de tijd in. Zo kun je rustig vertrekken en bij terugkomst de notulen verwerken.

Image

Plan de route van tevoren

Deel van tevoren de route die je gaat lopen. Zo weet je waar je heen moet en hoe lang het gaat duren. Let bijvoorbeeld ook op waar je langskomt, in verband met eventueel geluidsoverlast.

Image

Tools voor de beste weeting

Banner

Routeplanner

Plan je route gemakkelijk van tevoren via weeting.nl.

Plan nu je route

Banner

Handig notulen maken voor onderweg

Je kunt ervoor kiezen om met een notitieboekje op pad te gaan, maar misschien is lopend schrijven niet iedereens sterkste kant. Gebruik een voice-to-text app op je telefoon om alles wat gezegd wordt direct om te kunnen zetten naar tekst.

Download voice-to-text app

Banner

Weeting wegwijzer

Werken in beweging biedt allerlei handige downloads op het gebied van beweging. Organiseer de beste weeting met de “weeting wegwijzer”. Download ‘m nu via de website van Werken in beweging!

Download nu

Zo zie je, een weeting is meer dan ‘gewoon’ de deur uitlopen. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt om dit concept zelf ook eens uit te proberen!

Werken in beweging

Lees meer op de website van onze kennispartner.

Banner
Banner
icon-back-arrow Tips & inspiratie