Welkom op MyVit, het platform vol met informatie over vitaliteit! Elke maand wordt een ander thema behandeld. Over deze thema’s delen wij tips en tools, zodat jij zo gezond mogelijk kunt leven. Benieuwd naar wat je allemaal kunt verwachten? Je leest het hier!

Banner

Januari

We trappen het nieuwe jaar af met het thema Goede voornemens! Het nieuwe jaar is namelijk een tijd van reflectie en nieuwe mogelijkheden, waarin veel mensen goede voornemens stellen om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen. Een artikel vind je door op de knop hieronder te klikken. Hierin staat uitgelegd hoe je goede voornemens kunt opstellen en vol kunt houden. Erg handig dus om erbij te houden als je bezig bent met jouw eigen goede voornemens!

Goede voornemens volhouden

Banner

Februari

Februari is de maand die gaat over Beweging. Bewegen is goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je kunt op heel veel verschillende manieren beweging inbouwen in je dag en dat maakt het erg leuk. In de artikelen van februari delen we tips en de voordelen die beweging met zich meebrengt, zodat jij in beweging kunt komen! Een artikel in dit thema vind je hieronder. Dit artikel biedt de beste tips om aan genoeg beweging te komen in de winter.

Binnen en buiten actief blijven

Banner

Maart

In maart staat het thema Mentaal fit centraal. De artikelen van deze maand gaan dan ook over factoren die een positieve invloed hebben op je mentale gezondheid. Denk hierbij aan mindfulness, goede nachtrust en ontspanning. Ook is het belangrijk dat je goed zorgt voor je hersenen. Een artikel in deze maand is de onderstaande. Deze geeft tips over hoe je om kunt gaan met tegenslagen.

Omgaan met tegenslagen, hoe doe je dat?

Banner

April

In april is het tijd om bezig te zijn met je Werkplek. De werkplek heeft namelijk veel invloed op je gezondheid en productiviteit. Het is ook belangrijk dat je je er comfortabel voelt, want je spendeert er wekelijks best wat tijd. In deze maand geven wij tips en uitleg over hoe je de ‘perfecte’ werkplek creëert, zowel ergonomisch als in contact met je collega’s. Een artikel met betrekking tot dit thema is deze.

Fit oud worden met fysiek werk

Banner

Mei

Mei staat ook voor Beweging, maar dan meer met een focus op het mentale aspect. Energie krijg je door goed voor je lichaam en geest te zorgen. Motivatie en de grote ‘waarom’ zijn daarnaast ook belangrijk voor je energieniveau. Wat brengt jou letterlijk en figuurlijk in beweging? Een artikel dat hierbij hoort is de onderstaande.

Zet stappen richting meer zelfvertrouwen

Banner

Juni

Voeding is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van gezond leven en dit komt aan bod in juni! Als je bewuste keuzes maakt in wat je eet of drinkt, blijft je lichaam gezond en krijg je voldoende energie. In de artikelen van juni delen we informatie en inspiratie op het gebied van gezonde voeding. Denk hierbij ook aan recepten! Dit komt allemaal samen in het onderstaande artikel over koken met seizoensproducten.

Eet met de seizoenen mee

Banner

Juli

Juli staat in het teken van Bevlogenheid. Dit speelt een belangrijke rol als het gaat om de productiviteit, het geluk en de werk-privé balans die je ervaart. Daarnaast zijn motivatie, stressmanagement en samenwerking met collega’s ook factoren die van invloed zijn op hoe bevlogen je bent. Moet je wel eens samenwerken met een collega die ver van je af staat? Lees dan het artikel die past in dit maandthema!

Samenwerking met verschillende collega’s

Banner

Augustus

In augustus is het tijd voor het thema Vakantie! Deze maand staat in het teken van ontspanning en werken in de zomermaanden. Door vakanties, warme temperaturen en verlangen naar vrije tijd kun je wat minder motivatie hebben. Wij delen tips over hoe je voldoende kunt ontspannen en hoe je ook tijdens de zomer van je werk kunt genieten. Een artikel hierover lees je via de knop hieronder!

Zo geniet jij toch van de zomer tijdens werk

Banner

September

In september gaat het over Duurzaamheid in allerlei vormen: duurzame voeding, duurzaam met je lichaam omgaan en duurzaam met je geld omgaan. Ook delen wij tips over wat je het best kunt doen als je onregelmatige diensten werkt, want deze kunnen een grote invloed hebben op je welzijn. Lees door de knop hieronder een artikel over onregelmatige diensten.

Optimaal uitrusten bij onregelmatige diensten

Banner

Oktober

Met o.a. Stoptober in oktober is het in deze maand tijd om Goede gewoontes uit te lichten. Dit gaat niet alleen over stoppen met roken, maar ook het stoppen van andere slechte gewoontes. We moedigen je deze maand aan om goede gewoontes op te bouwen! Denk aan gezonder eten, meer bewegen en op tijd slapen. Door middel van tips en tools in onze artikelen helpen we jou een handje bij het opzetten en volhouden van deze goede gewoontes. Haal bijvoorbeeld inspiratie uit het onderstaande artikel.

Zo zet je goede gewoontes op

Banner

November

In november staan we nogmaals stil bij Mentaal fit zijn. De mentale gezondheid is erg belangrijk en heeft veel invloed op hoe gelukkig jij je voelt, zowel op je werk als in privésituaties. Daarom behandelen we dit thema nog een tweede keer. In deze maand valt ook Week van de Werkstress, waardoor we vooral in deze maand veel focus leggen op stress. Het onderstaande artikel leert je hoe stress in elkaar zit en hoe je ermee om kunt gaan.

Neem je eigen stress onder de loep

Banner

December

Elk jaar eindigt met het thema Gezonde leefstijl in december. Deze feestmaand staat niet alleen bekend om de gezelligheid, maar ook om de drukte. Hoe bouw je voldoende ontspannende momenten zodat je het hoofd koel kunt houden? En hoe houd je een gezonde leefstijl vast? Hiervoor bieden wij tips en tools via de artikelen op MyVit. Lees bijvoorbeeld het onderstaande artikel. Hiermee lukt het vast wel om die gezonde leefstijl vol te houden!

7 tips om december gezond door te komen

Zoek je naar een specifiek thema? Kijk op de homepagina van MyVit en klik op het onderwerp waar jij meer over wilt weten. Veel leesplezier!