“Oh nee, die kou is echt niets voor mij!” Dat zeggen we na de deelname aan de Wim Hof workshop niet snel meer. Tijdens deze workshop hebben wij verteld wat de voordelen zijn van kou, welk effect ademhalingsoefeningen hebben en wat het belang van een goede mindset is. Maar hoe zat het ook alweer? In dit artikel lees je terug wat je hebt geleerd en geven we je extra tips.

Wat we tijdens de workshop hebben besproken

Na de challenge

  • Verbeterde focus en concentratie de ademhalingstechnieken helpt om de geest te kalmeren en de focus te verbeteren.
  • Verminderde stress en angst door de ademhalingstechnieken te oefenen en de koude blootstelling te ondergaan, neemt het stressniveau van het lichaam af en verminderen gevoelens van angst.
  • Verhoogde veerkracht de uitdaging helpt om de mentale en fysieke veerkracht te vergroten en je beter in staat te stellen om stressvolle situaties het hoofd te bieden.

Zo houd jij dit gevoel vast!

Banner

TedTalk

Wim Hof laat in zijn TED Talk zien hoe ademhaling, kou en mindset kunnen bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen. Hof illustreert zijn verhaal met behulp van ademhalingsoefeningen en demonstraties van koude blootstellingstechnieken.

Tijdens de demonstratie is te zien welk effect de Wim Hof methode op zijn lichaam heeft. Zijn presentatie heeft een inspirerende boodschap die ons eraan herinnert dat we ons potentieel kunnen maximaliseren door ons lichaam en geest te trainen.

Bekijk de Ted Talk

Banner

Ademhalingstechnieken van de Iceman

Door de Wim Hof ademhalingstechniek te gebruiken, kan het lichaam een ​​diepe ontspanning bereiken en een gevoel van rust en kalmte ervaren.

Regelmatige beoefening van de Wim Hof-ademhaling kan leiden tot vermindering van ontstekingen, versterking van het immuunsysteem en verbetering van de algehele gezondheid.

De Wim Hof-methode omvat verschillende ademhalingsoefeningen die gericht zijn op het beheersen van de ademhaling, het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Voorproefje ervaren?

Adem mee met Wim Hof

Banner

Mindfulness technieken

Er zijn veel verschillende voorbeelden van mindfulness technieken die mensen kunnen gebruiken om hun welzijn te verbeteren. Een app die jou hier verder bij kan helpen is Headspace.

Headspace biedt een breed scala aan geleide meditaties en mindfulness-oefeningen die zijn ontworpen om stress en angst te verminderen en het welzijn te bevorderen. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende programma’s die gericht zijn op specifieke doelen. Headspace biedt ook korte meditatiesessies die geschikt zijn voor mensen die weinig tijd hebben.

Download Headspace