De één blaakt van zelfvertrouwen, de ander heeft voortdurend last van een negatief stemmetje in zijn hoofd.  Veel mensen denken dat dit verschil in zelfvertrouwen is aangeboren en dat daar vrij weinig aan te doen is. Dit is onterecht, want je zelfvertrouwen kun je wel degelijk vergroten.

 

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Van vaker voor jezelf opkomen, tot je bewust worden van je eigen gedachten. Maar ook door te bewegen, vergroot je je zelfvertrouwen. Hoe dit kan en hoe je de eerste stappen zet richting meer beweging? Je leest het in dit artikel.

Dag van het Zelfvertrouwen: 8 februari

De Dag van het Zelfvertrouwen is in het leven geroepen om het belang van zelfvertrouwen op de landelijke agenda te zetten. Iedereen kan leren om meer zelfvertrouwen te krijgen, of je nu jong of oud bent.

Naast alle voordelen die bewegen al heeft, zoals een langer en gezond leven door verminderde kans op obesitas en hart- en vaatziekten, heeft bewegen ook grote voordelen op je mentale gezondheid. Mensen zitten na het bewegen vaak beter in hun vel en er is meer vertrouwen in eigen kunnen.

Dit komt doordat bewegen ervoor zorgt dat je er beter uit gaat zien, je tijdens sporten en bewegen nieuwe vaardigheden aanleert, en je met bewegen vaak doelen stelt. Dit heeft allemaal een positief effect op je zelfvertrouwen.

Klaar om aan de slag te gaan met meer beweging maar weet je nog niet helemaal waar je moet beginnen? Geen probleem, wij helpen je graag op weg.

Banner

Word lid van een club

Ga eens bij jezelf na welke sport of vorm van beweging je vroeger erg leuk vond. Tennis, paardrijden, voetbal; er zijn genoeg clubs die graag nieuwe leden verwelkomen. Vind een club die bij je past.

Kun je niet vinden wat je zoekt? Check dan eens de website van jouw gemeente. Gemeentes hebben vaak een overzicht van het sportaanbod online staan.

Vind jouw club

Banner

Vind een sport waarvan jouw hart sneller gaat kloppen

Weet je nog niet zo goed wat bij je past? De Sportwijzer kan je op weg helpen. Binnen de Sportwijzer kun je ook aangeven hoe intensief jouw nieuwe sport mag zijn, en hoe makkelijk of moeilijk de nieuwe sport mag zijn om te leren. Zo is je nieuwe favoriete sport zo gevonden!

Doe de Sportwijzer