Werkomgevingen worden steeds diverser en daarom is het onvermijdelijk dat je wel eens samen moet werken met een collega die erg van je verschilt. Sommige mensen kunnen dit als lastig ervaren, wat niet goed is voor de samenwerking. Wij leggen je uit hoe je samen kunt werken met collega’s die van je verschillen, om een productieve werkomgeving te stimuleren.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je gekoppeld werd aan iemand met wie je geen klik voelt om een taak of project uit te voeren. Soms kan het voelen van “geen klik” komen door verschillen in gedrag. De kunst is om daar inzicht in te krijgen, zodat je er beter mee om kunt gaan. Dit kan door middel van het DISC model.

DISC gedragsstijlen

Hoe iemand zich gedraagt, ligt aan de situatie waarin diegene zich bevindt. Het DISC model onderscheidt vier hoofdstijlen van gedrag die allemaal een te koppelen zijn aan een kleur. Deze hoofdstijlen zijn met elkaar te combineren.

Banner
  • D – Dominant (extravert en taakgericht). Iemand met deze gedragsstijl pakt het liefst direct problemen en taken aan en kan daarin de leiding nemen.

  • I – Invloed (extravert en mensgericht). Iemand met deze gedragsstijl is goed in het beïnvloeden van anderen voor eigen gewin door een enorme overtuigingskracht.

  • S – Stabiliteit (introvert en mensgericht). Iemand met deze gedragsstijl kan niet goed omgaan met veranderingen in de omgeving en zorgt er het liefst zo snel mogelijk voor dat deze omgeving rustig en geregeld blijft.

  • C – Conformisme (introvert en taakgericht). Iemand met deze gedragsstijl organiseert graag de mensen in de omgeving door middel van het opstellen en volgen van regels.

Niet iedereen is één kleur, de meeste mensen zijn een combinatie van verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld tegelijkertijd zowel Dominant als Stabiel gedrag vertonen.

Het begrijpen van de verschillende kleuren en combinaties van het DISC model is belangrijk om de diversiteit van gedrag en persoonlijkheden van je collega’s te waarderen om daardoor de samenwerking te verbeteren. Als je hier goed inzicht in hebt, kun je beter met je collega’s communiceren en zijn of haar bijdragen waarderen.

Klik hier voor meer informatie over het DISC model

1. Leer elkaar beter kennen.

1 / 3

2. Kom zo achter de DISC gedragsstijlen.

1 / 3

3. Bespreek gemeenschappelijke doelen die je uit deze samenwerking kunt behalen.

1 / 3

4. Probeer je communicatie aan te passen aan de gedragsstijl van de ander.

1 / 3

5. Bundel ieders krachten en kom zo tot een goed eindresultaat.

1 / 3

Hopelijk helpen deze inzichten je om een goede samenwerking aan te gaan met een collega die van je verschilt. Samen sta je sterk en kun je tot goede eindresultaten komen. Heb je de samenwerking als positief ervaren? Dat zorgt voor motivatie en meer plezier in je werk, oftewel: je voelt je bevlogen!