Thuiswerken biedt vele voordelen als het gaat om voeding. In dit artikel lees je hoe een voedzame thuiswerkdag eruitziet met een paar heerlijke recepten om eens uit te proberen!

Voedzame voordelen

Allereerst een aantal redenen waarom voedzaam thuiswerken zo makkelijk is:

Tijd en ruimte

Als je thuiswerkt, is je keuken met eigen spullen binnen handbereik. Dit in combinatie met dat je elk moment even iets kunt maken, zorgt ervoor dat je makkelijk een wat uitgebreidere maaltijd kunt klaarmaken als je dat wilt.

Image

Meer controle

Jij bepaalt wat er thuis in de kasten ligt en welke ingrediënten je gaat gebruiken. Op die manier heb je controle over wat je eet en drinkt en kun je goed rekening houden met gezonde voedingsstoffen en eventuele diëten.

Image

Minder verleiding en impulsiviteit

Zodra je de deur uitstapt, word je regelmatig geconfronteerd met eet- en drinktentjes (met helaas niet altijd hele gezonde keuzes). Omdat je thuiswerkt, raak je niet in de verleiding om er even binnen te stappen. Zo kun je blijven focussen op je gezonde opties thuis!

Image

Smakelijke meeting

Recepten voor ontbijtjes, lunch en avondeten vind je overal. Maar wat denk je van gezonde tussendoortjes tijdens het thuiswerken? Hierbij een paar ideeën voor je:

Snel gemaakt, lekker en goede voedingsstoffen vind je met deze snack!

Helpende handjes

Scroll door voor tools die de voedzame thuiswerkdag nog makkelijker maken!

Banner

Voedzaam interieur

Deze video van het Voedingscentrum laat zien hoe je je huis gezond in kunt richten, zodat je ook thuis beter de ongezonde verleidingen kunt weerstaan!

Bekijk de video

Banner

Staat alles goed?

In de bovenstaande video kun je zien hoe je je huis gezond inricht. Is dit bij jou al goed? Via de onderstaande link kun jij checken of jouw huis gezond is ingericht door zelf dingen aan te vinken!

Doe de check

Banner

Kies gezond

Kies in de supermarkt voor gezonde producten om je kasten mee te vullen. Twijfel je welke producten gezond zijn? De ‘Kies Ik Gezond’-app van het Voedingscentrum geeft dit voor je aan!

Download voor Android

Download voor Apple

Hopelijk heb je iets aan de recepten en tools en kun jij zo voedzame thuiswerkdagen bereiken. Geniet ervan!

Voedingscentrum

Lees meer over voedzaam thuiswerken op de website van Voedingscentrum!