Heb jij wel eens last van je nek of rug tijdens je werk? Dan is het belangrijk om de inrichting van jouw werkplek eens te checken. In dit artikel lees je de beste tips om je werkplek ergonomisch en goed in te stellen!

Hoe zit jij achter je bureau? Bij het juist instellen van je werkplek moet je op een aantal dingen letten om lichamelijke klachten te voorkomen. Lees verder om te lezen hoe je dit kunt doen.

Dit is belangrijk om te weten over…

  1. Zithoogte: zet de stoel zo hoog dat je ellebogen een hoek van 90 graden maken als je je handen op de plek legt waar zij het hun werk doen. Ook de hoek tussen je boven- en onderbeen moet 90 graden zijn. Je voeten zouden nu plat op de grond moeten staan. Als dit niet zo is, maak dan gebruik van een voetenbankje.
  2. Armleuningen: zet deze op een positie dat je onderarmen er losjes op kunnen rusten.
  3. Rugleuning: schuif de stoel aan tegen het bureau en stel de hoogte van de rugleuning zo in dat het de holte van je rug ondersteunt, maar zet deze niet té strak tegen je rug aan.

Hopelijk helpen deze tips je om je werkplek beter in te stellen. Zou je er graag een beter beeld van willen? Bekijk dan de onderstaande video’s voor meer informatie!

Banner

Ontcijfer de ergonomische bureaustoel

Op ergonomische bureaustoelen vind je allerlei knopjes en dingetjes, maar laten we eerlijk zijn: het is best ingewikkeld. Bekijk deze video om te zien hoe je zo’n stoel perfect instelt!

Klik hier

Banner

En wat nu als je staand werkt?

De onderstaande video geeft een samenvatting van het instellen van de gehele werkplek, ook als je gaat staan achter een verstelbaar bureau!

Klik hier

Veel succes met het instellen van je werkplek!